Torn de paraula

Carme Blasi

D'aquell març del 2004 recordo les expectatives, l'entusiasme, la complicitat i, sobretot, les ganes de demostrar als més escèptics que aquest Consell seria de llarg recorregut. Iniciar un projecte com aquest és una de les feines més gratificants que es poden dur a terme.

Deu anys desprès, el Consell de Ciutat pot demostrar que ha passat els exàmens amb nota i que té un currículum engrescador.

Vaig tenir la sort de treballar en una Comissió Permanent molt motivada i que em va ensenyar, dins dels límits en què de vegades es mou la participació, com buscar alternatives per aconseguir una altra manera de fer participació. Les aportacions del Consell de Ciutat al Llibre Blanc de l'Habitatge és un exemple de com es formaven vincles amb els diferents sectors que integraven el Consell de Ciutat per tal d'articular propostes col·lectives de pertinença respectant les autonomies dels diversos col·lectius.

De cadascuna de les persones que constituïen el Plenari vaig aprendre el concepte de la generositat i la dedicació. Mai, cap d'elles, no va posar impediments a les peticions que els fèiem arribar.

En un context cada cop més globalitzat, estic convençuda que en el futur el Consell de Ciutat anirà un pas més endavant i analitzarà i treballarà, no només en l'entorn local, sinó també connectant amb les preocupacions i els debats que tinguin lloc més enllà de la nostra ciutat. No tinc cap dubte que aconseguirà els reptes que es proposi.

Carme Blasi
Secretària del Consell de Ciutat fins a l'any 2008

Subscriu-te al nostre e-butlletí